A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Орданівська загальноосвітня школа І-ІII ступенів Диканської селищної ради Полтавського району Полтавської області

Наказ про Порядок організації освітнього процесу 2020-2021 н.р. в умовах адаптивного карантину

Дата: 23.12.2020 13:25
Кількість переглядів: 138

                 Орданівська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів

                  Диканської районної ради Полтавської області

                                               Н А К А З

31.08.2020 р.                                                                    №  115

Про Порядок організації

освітнього процесу 2020-2021 н.р.

в умовах адаптивного карантину

 

     Відповідно до статті 13 Закону України «Про охорону праці», статті 26 Закону України «Про освіту», постанови Кабінету Міністрів України від 22 липня 2020 р. № 641 «Про встановлення карантину та запровадження посилених протиепідемічних заходів на території з значним поширенням гострої респіраторної хвороби СОVID-19, спричиненої коронавірусом 8АК8- СоV-2», Положення про організацію роботи з охорони праці та безпеки життєдіяльності учасників освітнього процесу в установах і закладах освіти, затвердженого наказом Міністерства освіти і науки України від 26.12.2017 № 1669, Положення про функціональну підсистему навчання дітей дошкільного віку, учнів та студентів діям у надзвичайних ситуаціях (з питань безпеки життєдіяльності) єдиної державної системи цивільного захисту, затвердженого наказом Міністерства освіти і науки України від 21.11.2016 № 1400, постанови Головного державного санітарного лікаря України від 30.07.2020 № 42 «Про   затвердження Тимчасових рекомендацій щодо організації протиепідемічних заходів у закладах освіти в період карантину в зв'язку з поширенням корона вірусної хвороби (СОVID-19),постанови Головного державного санітарноголікаряУкраїнивід22.08.2020 № 50 «Про затвердження протиепідемічних заходів у ЗЗСО на період карантину у зв’язку поширенням коронавірусної хвороби (COVID – 19), з метою створення безпечних умов під час проведення освітнього процесу у новому 2020/2021 навчальному році в умовах адаптивного карантину,

НАКАЗУЮ:

1. Допуск до школи:-

1. Допуск до роботи персоналу закладу освіти здійснювати за умови використання засобів індивідуального захисту (респіратора або захисної маски, в тому числі виготовленої самостійно) після проведення термометрії безконтактним термометром.

2. Забороняється допуск до закладу освіти батьків або супроводжуючих осіб, крім осіб, які супроводжують дітей дошкільного віку та осіб з інвалідністю.

2. Рух по школі:

1.Учні 1-4 класів заходять до школи зі сторони їдальні і рухаються по зеленому маркеру на другий поверх.

2. Учні 5-11 класів і працівники школи заходять до приміщення на центральний вхід і рухаються по синьому маркеру.

3. Педагогам:

1. Провести  уроки здоров’я, на яких зосередити увагу учнів/вихованців на знаннях щодо профілактики вірусних захворювань та контролю самопочуття.

2. Протягом дня слідкувати за станом здоров’я дітей та у разі виявлення ознак захворювання помістити учня в ізолятор закладу та інформувати адміністрацію та батьків.

3. Після проведення кожного навчального заняття проводити провітрювання впродовж не менше 10 хвилин.

4. За сприятливих погодних умов проводити навчальні заняття на відкритому повітрі.

5. Обирати види діяльності, які мінімізують безпосередній фізичний контакт між учнями, зокрема зменшуючи кількість комунікаційних вправ, як-то проведення ранкового кола.

6. Спілкування з батьками здійснювати переважно дистанційно за допомогою доступних засобів зв’язку. 

7. Використовувати великі приміщення – зокрема актову залу, рекреації, коридори, адаптовані для потреб навчання. 

8. Проводити ранкові зустрічі із дотриманням соціальної дистанції, за можливості – на свіжому повітрі.

9 Дотримуватися алгоритму дій на випадок надзвичайної ситуації, пов’язаною з реєстрацією випадків захворювання на коронавірусну хворобу серед здобувачів освіти та працівників закладу освіти.

4. Адміністрації школи:

1. Провести інструктажі для працівників щодо запобігання поширенню коронавірусної хвороби, дотримання правил распіраторної гігієни та протиепідемічних заходів;

2. Щоденно о 07.45 проводити температурний скринінг працівників закладу.

3. Не допускати  до роботи персонал, визначеного таким, який потребує самоізоляції відповідно до галузевих стандартів у сфері охорони здоров’я.

4. Провести роз’яснювальну роботу з персоналом та здобувачами освіти щодо індивідуальних заходів профілактики та реагування на виявлення симптомів коронавірусної хвороби.

5. Інформувати батьків або законних представників, вихователів про стан здоров’я зазначених здобувачів освіти.

5. Бібліотекарю закладу освіти:

1. Розмістити інформацію (плакати/банери) про необхідність дотримання распіраторної гігієни та етикету кашлю.

6. ЗДНВР:

 1. Обмежити пересування здобувачів освіти між навчальними кабінетами.

2. Запропонувати батькам учнів із хронічними легеневими хворобами, розладами імунної системи, захворюванням на цукровий діабет тощо продовжити навчання за більш безпечними для них формами (на екстернаті або дистанційно

3. Передбачити можливість вносити зміни до термінів проведення канікул, початку та завершення навчальних семестрів з огляду на епідеміологічну ситуацію.

7. ЗДГЧ:

1. Відкрити декілька входів до школи.

2. Розмістити розмітку на підлозі для організованогоруху коридорами.

3. Розмістити столи в їдальні на відстані 1,5 метра.

8. ЗДВР:

1. Створити окремий розклад на прийом їжі для кожного класу/групи окремо.

2. Провести розрахунок максимальної кількості учнів, що можуть одночасно отримувати (на лінії роздачі) та приймати їжу, не порушуючи фізичної дистанції 1 метр.

 3. На основі розрахунку підготувати карти розміщення учнів в їдальні по перервах. За потреби, провести перепланування розміщення столів.

4. Розрахувати загальну тривалість періоду прийому їжі всіма учнями з урахуванням 15-хвилинного інтервалу на провітрювання приміщень через вікна/фрамуги та двері після кожної перерви.

5.  На основі розрахунків та за потреби переглянути розклад уроків з метою оптимізації кількості перерв для харчування, зменшення періоду зберігання готової їжі та зниження ризиків при її зберіганні та приготуванні.

9. Працівникам харчоблоку:

1. Приймати  продукти за  складеними  схемами  з максимальним уникненням контактів з постачальниками.

2. Усі продукти, які постачаються в оригінальній герметичній упаковці (молоко, молочно-кислі продукти, соки, консерви, олія тощо), промиваються під проточною водою, просушуються та укладаються на зберігання в коморі.

3. Забезпечувати знезараження за допомогою:

1.  Після дезінфекції приміщення здійснюється обов’язкове провітрювання з одночасним відкриванням дверей та вікон впродовж 30 хвилин.

2.  Видача готових страв здійснюється в спеціальному одязі, рукавичках та масках із суворим дотриманням графіку видачі їжі з максимальним уникненням контактів з іншими працівниками.

3.  Санітарно-технічне обладнання (унітази, раковини) протирають двічі одним із дезінфікуючих розчинів або чистильно-дезінфікуючими засобами згідно із рекомендаціями із застосування.

10. Технічним працівникам школи:

1. Після кожної перерви проводити провітрювання навчальних приміщень протягом 10 хв., а після закінчення освітнього процесу, дезінфікувати ручки дверей, поручні, підвіконня, предмети у туалетних кімнатах;

2.  Робити вологе прибирання у приміщеннях, що задіяні в освітньому процесі.

3.Санітарно-технічне обладнання (унітази, раковини) протирають після кожної перерви одним із дезінфікуючих розчинів або чистильно-дезінфікуючими засобами згідно із рекомендаціями із застосування.

11. Порядок здійснення дезінфекції у разі виявлення хворого

1. Усі ганчірки (рушники), що використовувались під час дезінфекції, і відходи, що утворилися в процесі дезінфекції, помістити у спеціальний пакет.

.2.      Зняти  халат, помити руки з милом;

-        зняти рукавички, помити руки з милом ;

-        зняти окуляри, помити руки з милом;

-        зняти маску, помити руки з милом.

-        використані  халат, рукавички, маску помістити у спеціальний пакет.

3.  Провітрити приміщення.

4. Якщо протягом 14 днів після проводження працівником дезінфек- ції, у нього виникла підвищена температура і респіраторні симптоми, необхідно, щоб він залишився в спеціально призначеному місці для ізоляції і проконсультувався з сімейним лікарем.

12. Здобувачам освіти/вихованцям та їх батькам або особам, які їх замінюють:

1.Ретельно мити руки з милом або обробляти їх антисептиком:

•        перед вживанням їжі;

•        після кожного відвідування вбиральні;

•        після повернення з вулиці.

2. Дотримуватися етикету кашлю:

•        необхідно прикрити обличчя рукавом одягу або одноразовою паперовою серветкою;

•        після використання серветки необхідно викинути її у смітник;

•        ретельно вимити руки з милом протягом 30 секунд

У яких випадках необхідно повідомити класного керівника/вихователя  і не відвідувати заняття?

  • наявність температури вище 36.6 або поява респіраторних симптомів.
  • наявність зв’язку з груповим спалахом захворювання на території країни або недавній візит за кордон.

Якщо учні/вихованці припинили відвідувати заняття у закладі освіти, необхідно дотримуватися  таких профілактичних заходів:

  • залишатися вдома.
  • жити самому в ізольовано просторі, якщо це можливо.
  • часто провітрювати приміщення.
  • приймати їжу наодинці.

Батькам кожного ранку перед приходом до школи виконувати замір температури і перевіряти наявність респіраторних симптомів:

  • наявність температури вище 36,6 чи поява респіраторних симптомів.
  • наявність зв’язку з груповим спалахом захворювання на території країни або наявність недавнього візиту закордон.

Якщо учень знаходиться на домашній ізоляції, батькам необхідно дотримуватися таких профілактичних заходів:

  • під час перебування на ізоляції щодня ретельно перевіряти стан здоров’я на наявність високої температури чи респіраторних симптомів.

 

-         під час періоду ізоляції члени сім’ї або співмешканці повинні максимально уникати контакту з хворим учнем/студентом:

-        забороняється контактувати з літніми людьми, вагітними, малими дітьми, людям з хронічними захворюваннями або онкологією.

-        забороняється прийом гостей.

-        жити в окремому приміщенні з дитиною на ізоляції і часто провітрювати його кімнату.

-        використовувати різні особисті предмети (рушники, посуд тощо) при користуванні спільним туалетом або душовою кабіною, дезінфікувати їх (наприклад, домашнім розчином хлорної рідини).

12. Контроль за виконанням наказу залишаю за собою.

 

                                             Директор школи                  Дяківнич А.В.

 

                              З наказом ознайомлені:                        Гнатенко А.М.

                   Ідушкевич Т.Г.                                                 Хоролець М.Г.

                   Яковець Л.М.                                                    Риндюк В.М.

                   Кальник Л.В.                                                     Артюх В.В.

                   Сліпченко Т.М.                                                 Барабаш Н.А.

                   Нагірна С.О.                                                      Джула К.І.

                   Мотрій Н.М.                                                      Кононенко Н.П.

                   Кулик К.М.                                                        Липенко О.В.

                   Якоець Л.В.                                                       Могилевська З.І.

                   Івченко В.І.                                                        Могилевський С.І.

                   Кривошапко О.М.                                             Кібальник В.А.

                   Панова Н.П.                                                       Кривошапко С.П. 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора